Peste 75% dintre drumurile naționale s-ar putea bloca în cazul unor ninsori abundente

În această dimineață, meteorologii au anunțat un cod galben de viscol pentru cinci județe. Se pare că iarna începe să își spună cuvântul, iar în scurt timp vom vedea și primele imagini cu drumuri blocate.

Din păcate, în acest moment, așa arată previziunile pentru iarna 2016 – 2017. Mai bine de 75% dintre drumurile naționale prezintă risc ridicat de blocare în cazul unor ninsori abundente. Contractele de deszăpeziri încă nu acoperă întreg teritoriul, dar oficialii CNAIR consideră că nu vor exista probleme.

Și pentru a avea o idee și mai clară în ceea ce privește situația drumurilor în cazul unor ninsori puternice, CNAIR vine și cu o hartă realizată pe baza precipitațiilor medii înregistrate în anii trecuți.

drumurile nationale inzapezite

Cele mai multe drumuri care se pot bloca în caz de vreme rea se află în jumătatea de est a țării și în zona centrală. DN1, cel mai circulat drum, are mari șanse să fie blocat. DN2 este un campion când vine vorba de blocaje dacă analizăm situația din anii trecuți.

Din păcate, nici autostrăzile nu sunt ferite de probleme, autoritățile anunțând că posibile blocaje pot apărea atât pe A2, cât și pe A1. Singurele regiuni din țară unde nu există pericol de blocare în cazul unor ninsori abundente sunt zonele din Banat și Crișana.

Sursa | Mediafax

Adaugă un comentariu