Peugeot a aratat conceptul electric BB1

Peugeot BB1 redefineste ideea transportului urban printr-un vehicul cu dimensiuni reduse si emisii zero.

Conceptul de 2,5 metri in lungine poate transporta patru persoane si reprezinta viziunea Peugeot despre viitorul transportului urban, ca alternativa de deplasare pentru biciclisti, motociclisti, sau chiar automobilisti.

Designul caroseriei din carbon cu sasiu tubular (600 kg) poate fi interpretat ca fiind ciudat. Dar dincolo de acest aspect, BB1 este un automobil practic. Are dimensiuni compacte, este versatil pentru ca poate fi parcat chiar si perpendicular cu bordura si are o raza de bracaj de 3,5 metri. Usile lui BB1 sunt de tip "deschidere in oglinda".

Postul de conducere uimeste prin lipsa volanului si a pedalelor, inlocuite cu solutia vehiculelor cu doua roti – ghidonul. In locul oglinzilor retrovizoare intalnim camere video.

Peugeot BB1 dispune de un ecran color care preia functiile sistemului audio, pe cele ale telefonului, navigatiei sau internetului. Habitaclul poate oferi o capacitate de incarcare de 160 litri, cu patru persoane la bord, sau 855 litri, cu doar un pasager.

Propulsia se realizeaza in totalitate electric, cu ajutorul a doua motoare electrice plasate fiecare la rotile din spate, tehnologie dezvoltata de catre Peugeot in colaborare cu Michelin. Fiecare motor electric dezvolta 7,5 kW (15 kW in total, sau 20 CP), putere suficienta pentru a impinge conceptul de la 0 la 30 km/h in 2,8 secunde si de la 30 la 60 km/h in 4 secunde. Bateriile electrice sunt asezate sub scaune, aspect care contribuie la stabilitatea vehiculului. Autonomia este de 120 km.

Acoperisul lui BB1 include panouri solare care contribuie la pre-ventilatia interiorului.

taguri
Adaugă un comentariu

Articole similare