Piata auto din Romania a crescut cu 30 de procente in primele sapte luni ale anului

Livrarile totale de autovehicule din Romania au inregistrat o crestere de 30,9% in primele sapte luni ale acestui an. Informatia vine din partea Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

In luna iulie, pe teritoriul tarii au fost comercializate 9.982 de unitati, cu 5% mai putin fata de aceeasi perioada a anului trecut, insa per total, piata din Romania a avut un trend pozitiv. Acelasi ritm se inregistreaza si in Europa, acolo unde Franta, Germania, Italia, Spania si Marea Britanie au inregistrat vanzari in crestere.

Citeste si: Evolutia pietei auto din Romania in primul semestru din 2014

Conform aceleiasi surse, vanzarile de pe piata romaneasca sunt sustinute de achizitiile realizate de persoanele juridice (71% din volumul total inregistrat in primele sapte luni).

In acelasi timp, inmatricularile de autovehicule rulate au scazut cu aproximativ 7 procente, insa volumul lor ramane ridicat (119.200 de unitati) comparativ cu masinile noi.

“Cu datele inregistrate in luna iulie 2014, consemnam un numar de 13 luni consecutive de crestere fata de lunile similare din anul precedent, ceea ce arata, la prima vedere, o consolidare a evoltiei pozitive din ultima perioada, remarcata inclusiv la nivel european”, se arata in comunicatul APIA.

Via | Mediafax

Adaugă un comentariu