Planuri de viitor: Pirelli va investi aproximativ 200 de milioane de euro în România

Pirelli a aniversat 10 ani de când și-a stabilit o parte din producție în România. Cu această ocazie, producătorul de anvelope a anunțat că va investi aproximativ 200 de milioane de euro, până în 2021, la polul industrial din Slatina.

Noul plan de investiții va aduce noi locuri de muncă și va crește capacitatea de producție de la 10 milioane la 15 milioane de unități pe an. Planul de dezvoltare implică extinderea suprafeței de la 210.000 metri pătrați la 260.000 de metri pătrați, plus implementarea unei zone de producție dedicată sporturilor cu motor. Aici va apărea și o unitate de producție pentru Formula 1 care va avea rol de back-up pentru principala fabrică Pirelli destinată Marelui Circ.

“De-a lungul acestui deceniu, Pirelli nu a încetat să se dezvolte. Acest lucru nu se datorează doar amplasării strategice a fabricii din Slatina, care pentru Pirelli reprezintă un hub logistic și comercial de importanță majoră pentru toată Europa de Est, ci și capacității de a atrage și de a sprijini investițiile internaționale demonstrată de instituțiile țării, pentru care Italia este al doilea partener comercial și unul dintre cei mai importanți din punct de vedere al investițiilor”, a declarat Tronchetti Provera, vice-președinte executiv și CEO Pirelli.

Adaugă un comentariu