Poliția germană promovează tuningul auto cu un Ford Mustang GT

Oamenii legii din Germania au o nouă jucărie – un Ford Mustang V8 care a trecut printr-o operațiune de tuning. Însă nu vă așteptați să fiți opriți de acest automobil impresionat care poartă inscripțiile Polizei dacă veți conduce pe Autobahn în perioada următoare. Pentru că Mustangul este parte dintr-o campanie care promovează tuningul realizat legal, cu elemente și piese omologate.

polizei-ford-mustang-gt-tuner-12

Tunerul Wolf Racing specializat în modelele Ford a fost implicat în acest proiect inedit. Denumit Wolf Wide 5.0, acesta dispune de jante de 20 de inchi cu anvelope Hankook, suspensie reglabilă în înălțime și fermitate, un kit de caroserie care include pasaje ale roților lățite, un difuzor aerodinamic în spate, un eleron masiv deasupra portbagajului și o evacuare sport.

polizei-ford-mustang-gt-tuner-6

Propulsat de un V8 de 5,0 litri ale cărui performanțe au fost îmbunătățite – adică puterea se ridică acum la 455 CP – Mustangul poate atinge o viteză maximă de 268 km/h, iar accelerația de la 0 la 100 km/h se desfășoară în 4,3 secunde.

Bineînțeles, nu lipsesc elementele specifice unei mașini de poliție, adică inscripțiile de pe capotă și uși, plus un girofar și o sirenă Hella. În plus, geamurile sunt acoperite cu o folie securizată, care previne pulverizarea acestora în caz de impact.

polizei-ford-mustang-gt-tuner-9

Campania TUNE IT! SAFE! este abia la început, iar poliția din Germania va primi în fiecare an câte o mașină modificată de la un tuner. În anii precedenții, polițiștii germani au avut la dispoziție un COrvette C7, un BMW Seria 4 modificat de AC Schnitzer, un Mercedes-Benz Clasa A semnat de Brabus, un Audi R8 de la ABT și chiar un MINI electric.