De 50 de ani încoace marca Porsche Design ne face viețile mai frumoase. Aniversare cu ediție limitată de variantă 911 Targa.

Cei de la Porsche Design tocmai au fost felicitați din partea grupului Porsche AG cu prilejul jubileului de aur. Două automobile extraordinare au fost readuse în atenția publicului la acest moment aniversar: primul exemplar al exclusivistei serii limitate Porsche 911 Edition 50Y Porsche Design și automobilul istoric Porsche 911 S 2.4 Targa apărut 1972, anul de naștere al mărcii Porsche Design.

Cele două mașini sport au în comun tratarea cromatică și tipul configurației de caroserie. Înfățișarea lor a fost definită pentru a se asorta cu designul ceasurilor Chronograph 1, așa cum a fost acesta elaborat de către Ferdinand Alexander Porsche în 1972. Muzeul Porsche găzduiește o expoziție special dedicate evenimentului începând din 19 ianuarie.

„Când regândești funcția unui obiect, forma se generează uneori de la sine' – așa a descris F.A. Porsche esența creativă care îi ghidează pe inginerii și designerii de la Porsche Design inclusiv astăzi. În 1972, el a fondat Porsche Design împreună cu fratele său Hans-Peter. Designer al primei generații Porsche 911, F.A. Porsche a creat atunci o companie care să ducă principiile și spiritul Porsche dincolo de granițele domeniului auto. Porsche Design a devenit de multă vreme o marcă premium de renume internațional, cunoscută pentru produsele funcționale și durabile, cu o estetică puristă.

Ediția aniversară Porsche 911 50Y Porsche Design este limitată la 750 de mașini, fiind caracterizată de numeroase detașii inspirate de realizările emblematice ale lui F.A. Porsche. Dincolo de exteriorul complet negru, elementele cu tentă retro includ zonele centrale ale scaunelor tapițate cu material Sport-Tex în carouri clasice și culoarea roșie a secundarului de pe cadranul mic al ceasului Porsche Design Subsecond, specific pachetului Sport Chrono – dotare standard a seriei limitate.

Porsche 911 50Y Porsche Design se bazează pe 911 Targa 4 GTS și poate fi comandat acum începând de la 185.606 euro. Modelul aniversar va fi livrabil în Europa din aprilie 2022. Cumpărătorii pot cumpăra, de asemenea, o versiune specială a noii ediții a legendarului ceas Chronograph 1.

Cât despre vehiculul istoric din pictorialul alăturat, acesta este un 911 T 2.4 Targa din 1972 aflat într-o stare deplorabilă și cu piese lipsă în momentul în care ai intrat pe mâna celor de la Porsche Classic. Un început dificil pentru un proiect de restaurare, mai ales că procesul presupunea și o personalizare fină a mașinii. Apoi, experții de la Porsche Classic au adus motorul și platforma tehnică la specificațiile versiunii S. Vorbim despre varianta „vârf de gamă' din acele vremuri, având cilindree de 2.341 cmc, putere maximă de 190 CP la 6.500 rpm și alimentare cu injecție mecanică.

Adaugă un comentariu