Povestea unei false amenințări comise de taximetriști la adresa trotinetelor

Un consultant în servicii de marketing și comunicare a remarcat cum s-a născut o știre falsă despre violența taximetriștilor, în care a fost atrasă, fără voia sa, și Libertatea. Pentru noi este o obligație să participăm la deconstruirea oricărei capcane în care cădem și să luăm măsuri să nu se mai întâmple.

Dacă ai avut un contact cu mijloacele de comunicare în masă în ultimele 24 de ore, ai folosit un serviciu de ride-sharing sau ai fost dezamăgit de un taxi în ultimul an, cu siguranță ai observat articolele din gama ‘Taximetriştii vor interzicerea trotinetelor electrice în Bucureşti’.

Este și cazul unui articol publicat în Libertatea, care se legitimează prin citarea unui articol din Adevărul. Zvonul a devenit pe rând informație, certitudine, iar apoi știre. S-a rostogolit în Observator, în Ziua, în AutoBild și deja probabil că la ora la care vei citi acest articol, știrea va căpăta proporții astronomice.

Totul a început cu un articol din Adevărul, publicat de un contributor Unii ziariști spun că trotinetele sunt în pericol, taximetriștii ‘cer’, ‘vor’, ‘au luat la țintă’, cu un ‘tupeu fără limite’.

Citeşte mai departe pe libertatea.ro

taguri
Adaugă un comentariu