Pregătiri pentru demararea lucrărilor la Pasajul de la Drajna

Ofertele pentru contractul de proiectare şi execuţie a Pasajului de la Drajna vor putea fi depuse în circa trei săptămâni, a anunţat săptămâna trecută ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

“La începutul lunii octombrie, adică în circa trei săptămâni, se vor depune ofertele pentru contractul de proiectare şi execuţie la acest obiectiv de infrastructură. Finanţarea este asigurată din fonduri europene, de 133 de milioane de lei cu TVA din cadrul POIM 2014-2020. Indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi prin hotărâre de Guvern în 28 mai 2020”, a declarat ministrul, conform unui comunicat al MTIC.

Lucian Bode a subliniat că pasajul face parte din strategia de dezvoltare a acestei zone şi va fi parte integrantă a viitorului drum TransRegio (TR ISTER) Brăila-Slobozia-Călăraşi-Chiciu, de aproximativ 142 km, din care 35 de kilometri sunt pe teritoriul judeţului Ialomiţa.

“Am văzut şi o mobilizare bună a antreprenorului care efectuează lucrări la podul peste râul Ialomiţa. Aici stadiul fizic al lucrărilor este deja de 20%, ţinând cont că ordinul de începere a lucrărilor a fost dat anul acesta, la jumătatea lunii aprilie. Avem şi sumele necesare pentru lucrările de reabilitarea drumurilor naţionale care străbat judeţul”, a spus ministrul.

Sursa: agerpres.ro

taguri
Adaugă un comentariu