Premieră: parchezi greșit și te alegi cu dosar penal pentru omor

Doi șoferi care și-au parcat neregulamentar mașinile s-au ales cu dosar penal, fiind condamnați definitv pentru ucidere din culpă printr-o sentință pronunțată pe 25 noiembrie.

Judecătorii Curții de Apel Constanța au luat această decizie, care constituie o premieră în justiția românească. Pe scurt, doi șoferi care și-au parcat mașinile neregulamentar au fost condamnați definitiv la câte nouă luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, instanța considerând că mașinile lor au contribuit la producerea unui accident mortal, pe 7 ianuarie 2010.

La acea dată, șoferul unui Renault Clio a pierdut controlul volanului și a lovit cele două mașini parcate neregulamentar. Din accident a rezultat vătămarea corporală a două persoane, dintre care una a decedat ulterior, din cauza rănilor suferite.

În primă instanță, Judecătoria Constanța a anunțat pe 3 martie 2016, la mai bine de șase ani de la producerea accidentului, pedepsele acordate în acest caz. Astfel, șoferul care a pierdut controlul volanului a primit 1,9 ani de închisoare cu suspendare, iar cei doi care și-au parcat neregulamentar mașinile, câte nouă luni de închisoare cu suspendare.

Decizi a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Constanța, iar sentința definitivă a fost pronunțată vineri. Practic, Curtea de Apel a menținut sentința pronunțată inițial de Judecătoria Constanța. Potrivit sentinței pronunțate, fiecăruia dintre inculpații care au parcat neregulamentar îi revine câte 15% din culpă, restul de vină aparținând șoferului care a provocat accidentul.

Adaugă un comentariu