Premierele Dacia de la Frankfurt – Cutie robotizată Easy-R, cameră pentru mersul cu spatele, gamă completă de motoare Euro 6 și ediția limitată Duster Urban Explorer

Dacia a detaliat lista cu premierele pregătite pentru ediția din acest an a Salonului Auto de la Frankfurt.

În afara unităților Euro 6 care există de câteva săptămâni în gama producătorului de la Mioveni, la Frankfurt vom face cunoștință cu transmisia robotizată Easy-R, cu noul sistem Media-Nav Evoluțion, care acum integrează și o cameră pentru mersul cu spatele, dar și cu o ediție specială pentru Duster.

Transmisia robotizată Easy-R

Până la momentul actual știam că Dacia o să ofere transmisia robotizată Easy-R pe modelele Logan, Logan MCV, Sandero și Sandero Stepway. Astăzi, aflăm că aceasta va fi disponibilă doar în compania unității 0.9 Tce. Transmisia dispune de cinci trepte și promite să ajute unitatea de 90 CP să consume doar 4,9 litri/100 km și să emită 109 g CO2/km.

 

În timpul dezvoltării, transmisia Easy-R a fost testată pe dinamometru preț de peste 130.000 de ore. În plus, cutia oferă și un mod manual de operare.

Dacia Duster primește noul Media-Nav Evolution cu cameră pentru marșarier

Dacia Duster va primi în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt o serie de modificări estetice minore, dar și câteva îmbunătățiri pentru interior. La exterior, Dacia oferă jante din aliaj de 16 inchi cu design nou, în timp ce nuanța Gri Olive este înlocuită de cea Verde Altai.

dacia duster camera marsarier (18)

La interior, Dacia Duster se va bucura de o serie de modificări în dreptul tapițeriei, în timp ce schimbarea importantă are loc pe consola centrală. Aici, sistemul Media-Nav Evolution este disponibil opțional și cu o cameră video pentru mersul cu spatele. În plus, sistemul de infotainment suport funcțiile Apple Car Play și Android Auto. În plus, există conectivitate la rețelele de socializare (Facebook, Twitter), acces la posturi de radio online și aplicația AHA.

Dacia Duster Urban Explorer

Piețele din Germania, Spania, Italia, Portugalia, Elveția, Austria, Suedia, Polonia, Slovenia, Croatia, Serbia, Bosnia, Macedonia, Kosovo și Muntenegru se vor bucura de o ediție specială a lui Duster. Botezată Urban Explorer, aceasta integrează pachetele Look și Baradeur, echipamente care vin cu o serie de elemente de caroserie inedite. În standard, toate exemplarele Duster Urban Explorer integrează un volan îmbrăcat în piele și sistemul Media-Nav Evolution.