Prezența Mercedes-Benz la CES 2024 se concentrează pe “experiența hiper-personalizată a utilizatorului”

Mercedes-Benz avansează cu o gamă interesantă de progrese digitale menite să transforme experiențele clienților – atât în mașină, cât și în afara acesteia. Punctul central este un nou asistent virtual MBUX care utilizează AI generativ și o grafică 3D avansată. Acest lucru face ca interacțiunile să fie mai naturale, intuitive și personalizate. Rulând pe noul sistem de operare Mercedes-Benz (MB.OS), care a fost dezvoltat intern de la zero, MBUX Virtual Assistant deschide calea pentru o experiență digitală extraordinară.

Ediția din acest an a CES este, de asemenea, fundalul pentru premiera nord-americană a Concept CLA Class, care se bazează pe viitoarea arhitectură modulară Mercedes-Benz (MMA). Alte puncte importante includ o nouă experiență muzicală în mașină, numită MBUX Sound Drive, dezvoltată de Mercedes-AMG în colaborare cu antreprenorul american will.i.am. Între timp, Mercedes-Benz crește standardul poveștilor audio în mașină printr-o colaborare cu Audible și Amazon Music. De asemenea, la CES își face debutul nord-american un prototip camuflat al noii Clase G complet electrice.

„Prin sistemul de operare MB.OS, colaborări de talie mondială și cele mai recente inovații în domeniul inteligenței artificiale generative, transformăm relația pe care clienții noștri o au cu Mercedes-Benz. Progresele noastre digitale prezentate la CES 2024 sunt exemple din călătoria noastră către experiența hiper-personalizată a utilizatorului Mercedes-Benz' – Markus Schäfer, Membru al Consiliului de Administrație Mercedes-Benz Group AG, Chief Technology Officer.

 

MBUX Virtual Assistant prezentat la CES 2024 este cea mai umană interfață dintr-un Mercedes-Benz de până acum. Rulând pe MB.OS, acesta prezintă o nouă versiune clientului, fiind capabil de o interacțiune naturală și empatică. Cu cele patru emoții diferite pe care le emite, asistentul virtual MBUX este în ton cu nevoile clienților și folosește AI generativ și inteligență proactivă pentru a le face viața ușoară și confortabilă. De asemenea, MBUX Surround Navigation valorifică puterea MB.OS, precum și grafica avansată a motorului 3D, îmbinând perfect ghidarea și asistența pe traseu. Mercedes-Benz aduce și mai multă productivitate, confort și personalizare în mașină prin extinderea continuă a portofoliului său de aplicații. Acestea includ MBUX Collectibles, prima aplicație din mașinile Mercedes-Benz care prezintă NFT-uri, cum ar fi colecția Mercedes-Benz NXT Superdackel în ediție limitată, care aduce un omagiu activității de la CES de anul trecut.

 

 

Primul Mercedes-Benz care prezintă MB.OS este Concept CLA Class – care își sărbătorește debutul în America de Nord la CES 2024. Proiectat pe noua arhitectură modulară Mercedes-Benz (MMA), acesta redefinește o întreagă clasă prin propulsia electrică inovatoare și sustenabilitatea orientată spre viitor. Concept CLA Class reprezintă noul „hypermiler' pentru era electrică. Acesta este capabil de o autonomie estimată cu o singură încărcare de peste 750 km (WLTP) și un consum de energie de aproximativ 12 kWh/100 km. Acest lucru provine de la o nouă unitate de acționare electrică (MB.EDU), care are o arhitectură pe 800 de volți și o eficiență de 93% a bateriei pe roți pe distanțe lungi. Aceasta permite încărcarea DC de mare putere de 300+ kW și un impuls de 50 kW, care poate oferi până la 248 mile (400 km) de autonomie în numai 15 minute. Vor exista în total patru modele bazate pe MMA – un coupé cu patru uși, un Shooting Brake și două SUV-uri.

La CES 2024, Mercedes-Benz dezvăluie o serie de elemente inovatoare de divertisment prin intermediul a două parteneriate în premieră în industrie. În primul rând, Mercedes-AMG a făcut echipă cu antreprenorul american will.i.am pentru a lansa MBUX Sound Drive. Această tehnologie va transforma modul în care ascultăm muzică în mașină. Folosind software avansat, ea permite muzicii să reacționeze la modul în care este condusă mașina, transformând fiecare drum într-o călătorie muzicală dinamică.

 

 

În cea de-a doua colaborare, Mercedes-Benz își unește forțele cu Audible și Amazon Music pentru a începe un nou capitol al povestirii în mașină. Prin valorificarea puterii Dolby Atmos, această colaborare va aduce la viață sunetul rostit. Acesta va pune clienții în centrul unei experiențe sonore dinamice, ca într-o sală de concerte, care acoperă cărți audio, Originals, podcasturi și muzică. În prima zi a CES, podcasterul, scriitorul și producătorul Dirk Maggs aduce informații despre arta povestirii. Apoi, vicepreședintele Amazon pentru Audio, Twitch și Jocuri, Steve Boom, și directorul de software Mercedes-Benz, Magnus Östberg, se reunesc pentru a explica modul în care această colaborare va oferi divertisment de neegalat în mașină.

Mercedes-Benz folosește scena CES pentru a anunța noi platforme și parteneriate care vor îmbunătăți serviciul său de jocuri auto. O colaborare cu primul serviciu de streaming de jocuri retro din lume, Antstream Arcade, integrează jocurile cloud în mașină. În plus, Mercedes-Benz are propria sa viziune pentru jocuri captivante în mașină, care este prezentată în actuala Clasă E. Acest joc futurist combină puterea de calcul a MBUX, împreună cu senzorii și actuatoarele interioare ale vehiculului.

Mercedes-Benz a atins o altă piatră de hotar prin lansarea Drive Pilot – primul și singurul sistem certificat pentru conducerea condiționată autonomă SAE Level 3 în SUA, care funcționează în statele California și Nevada. Livrările către clienți ale limuzinei EQS MY2024 și ale modelelor Clasa S echipate cu Drive Pilot urmează să înceapă la începutul anului 2024 prin intermediul dealerilor autorizați Mercedes-Benz din California și Nevada.

Adaugă un comentariu