Prima apariție publică, prilejuită de CES 2023, a marelui sedan electric Volkswagen ID.7 a avut loc în culori de camulfaj digital.

Oferta de automobile electrice a mărcii VW va fi completată în curând la vârf cu seria Volkswagen ID.7. Sedanul electric german având la bază platforma tehnică MEB a putut fi văzut de publicul din Las Vegas la CES 2023, dar nu într-o finisare exterioară normală.

Automobilul a fost îmbrăcat cu un camuflaj inteligent, realizat cu o tehnologie fără precedent și vopsea multistratificată pentru a crea efecte profunzime în raflectarea luminii pe formele caroseriei. Aceasta se vrea a fi o caracteristică interactivă și simbolizează un pas înainte în digitalizarea viitorului model emblematic al familiei ID.

Ce s-a mai aflat? Ecranul de pe bord are diagonala de 15 inchi (38 km), marele Head-Up Display are sistem de realitate augmentată, iar autonomia variantei de serie ar trebui să fie de 700 km (WLTP). Cât despre ampatament, acesta este compatibil cu cotele clasei de lux: 2,97 m.

Camuflajul prezintă un design digital cu vopsea de tip nou, electroluminiscentă, prin intermediul căreia ID.7 este iluminat în mod interactiv. Au fost aplicate 40 de straturi de vopsea, dintre care unele sunt conductoare, în timp ce altele au proprietăți izolante. Un total de 22 de zone ale vehiculului pot fi controlate separat și sunt electrificate sub stratul superior de vopsea, rezultând efecte de electroluminiscență. Dacă toate zonele sunt conectate la un sistem de sunet, ritmul este vizualizat prin iluminarea zonelor individuale.

Codurile QR de pe capotă și de pe ambele părți oferă o interfață între lumea fizică și cea digitală. Întregul camuflaj poartă, de asemenea, tema codului QR multiplicată și ascunde astfel contururile vehiculului final de producție.

taguri
Adaugă un comentariu