Prima masina: 50 de milioane alocate pentru 2017

Prima Masina, programul de stimulare a cumpărării de mașini noi destinat în principal tinerilor, primește 50 de milioane de lei anul acesta ca plafon pentru garantarea creditelor. În anii trecuți, acest program nu s-a bucurat deloc de popularitate, numai 75 de persoane apelând la această formă de stimulare în 2016.

Guvernul a aprobat ieri normele de aplicare pentru programul Prima Masina, și, odată cu acestea, și plafonul maxim pentru 2017, de 50 de milioane de lei. Acești bani, în absența timbrului de mediu, vor fi alocați din diferența neutilizată din plafonul alocat pentru 2016.

Prin acest program se încurajează achiziția de autovehicule situate în palierele joase de preț sau mașinile puțin poluante cu litraj mic și consum redus de combustibil, se arată într-un comunicat al Executivului. Programul de stimulare a cumpărării de autoturisme noi a demarat în luna aprilie 2015, când a fost alocat un plafon total al garanțiilor în valoare de 350 milioane lei.

Programul Prima Masina se adresează celor care vor un autovehicul cu un preț de maximum 50.000 de lei. Avansul minim pe care clientul trebuie să îl achite este de 5%, iar dobânzile impuse de bănci sunt mai mici decât cele practicate în cazul altor tipuri de servicii de creditare.

Adaugă un comentariu