UPDATE: Muzeul Dacia va fi inaugurat în 2018

La jumătatea anului trecut vă anunțam că primăria orașului Mioveni s-a implicat în dezvoltarea unui muzeu dedicat mărcii Dacia. Colegii de la 0-100.ro au stat de vorbă cu Ion Georgescu, primarul din Mioveni, și au aflat date noi cu privire la viitorul proiect.

Spre deosebire de anul trecut, aflăm că lucrările și inaugurarea sunt decalate cu doi ani. Planurile sunt gata, iar în curând va exista o licitație pentru adjudecarea lucrărilor de execuție.

Dacia va asigura exponatele și se va ocupa de întreținerea lor, însă muzeul va integra și o serie de simulatoare auto și săli de proiecție, asta pentru a stârni și mai mult interesul publicului.
Viitorul muzeu Dacia va fi realizat cu fonduri europene și în parteneriat cu producătorul de autoturisme de la Mioveni.

————

10.07.2014

In toamna anului 2016, la Mioveni, se va inaugura un Muzeu al Automobilului Dacia. In cadrul acestuia vor fi expuse modelele produse la uzina pitesteana incepand cu anul 1968.

Proiectul si cladirea vor fi realizate din fondurile orasului Mioveni, iar Dacia va aduce masinile si se va ocupa de intretinerea lor. Conform declaratiilor facute de primarul orasului Mioveni, proiectul va costa 6 – 7 milioane de euro si este conceput sa ajute Dacia sa creasca vanzarile.

Pentru moment, proiectul este in faza de studiu si analiza, iar in maxim doua luni vor fi scoase la licitatie lucrarile de executie a muzeului.

 

 “Daca nu sunt contestatii ne incadram in termenul stabilit si sper ca in octombrie sau noiembrie 2016 il vom inaugura. Insa trebuie vazut daca apar si contestatii, caz in care lucrurile se pot amana. Este o lucrare grandioasa, este proprietate a Consiliului Local Mioveni, o lucrare estimata a costa 6-7 milioane euro, iar aici ma refer la dotari si la constructie. Dacia se obliga sa ofere gratuit toata gama de automobile produse incepand cu 1 august 1968 si ma refer la 27 de tipuri de masini”, a declarat Ion Georgescu, primarul orasului Mioveni.

 

“Dacia intentioneaza sa puna in valoare patrimoniul istoric de modele al marcii, din 1968, si, in acest sens, sustine proiectul Primariei de la Mioveni, de constructie a unui Muzeu al Automobilului. Acest proiect se afla in faza de studiu si analiza. Dacia va contribui cu numeroase vehicule din gama veche si noua, astfel incat vizitatorii sa poata cunoaste cei aproape 50 de ani de istorie a automobilului in judetul Arges”, a declarat un purtator de cuvant Dacia.

Via | 0-100.ro

Adaugă un comentariu