Primele imagini oficiale cu noul Audi R8 e-tron

După ce Audi a publicat primele informații oficiale despre noul Audi R8 e-tron încă de săptămâna trecută, prezentarea oficială din cadrul Salonului Auto de la Geneva 2015 a adus și un set amplu de fotografii cu noul supercar electric.

Audi R8 e-tron (4)

Audi R8 e-tron este o evoluție a modelului precedent care nu a mai ajuns în producție. Sistemul de propulsie revizuit promite o autonomie maximă de 450 km – o creștere substanțială de la cei 215 anunţaţi pentru prototipul primei generații. Această îmbunătățire se datorează în principal capacității bateriei, care a evoluat de la 49 kWh la 92 Kwh.

Audi R8 e-tron (8)

Deși poate înmagazina de două ori mai multă energie electrică, acumulatorul Li-Ion are un volum comparabil cu al predecesorului său. Dezvoltat de Audi special pentru gama de vehicule full electrice, acesta este capabil să ajungă la o încărcare completă în mai puțin de două ore, grație unui sistem de încărcare combinată (CCS) care permite alimentarea atât de la surse de curent alternativ cât și de curent continuu. Bateria noului Audi R8 e-tron are forma literei T și ocupă tunelul median și zona din spatele ocupanților.

Audi R8 e-tron (9)

Puterea combinată a celor două motoare electrice a crescut la 462 CP și 920 Nm (vechiul e-tron oferea 381 CP și 820 Nm). Performanțele dinamice sunt inferioare celor ale versiunilor V10, constructorul anunțând o accelerație de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde și o viteză maximă limitată electronic la 210 km/h. Opțional, viteza maximă poate fi ridicată până la 250 km/h.

Adaugă un comentariu