Primele transportoare blindate PIRANHA V au fost recepționate de Armata Română

Primele transportoare blindate PIRANHA V au fost recepționate de Armata Română și vor ajunge în zilele următoare la Brigada Multinațională Sud-Est Scorpionii Roșii de la Craiova.

Militarii români vor primi acum 36 de transportoare blindate PIRANHA V 8X8. România a semnat un contract pentru 227 de transportoare Piranha V cu americanii de la General Dynamics şi dintre acestea 197 ar trebui să fie ansamblate la București.

Piranha 5 este un blindat cu o greutate de 30 de tone, care poate transporta 3 membri ai echipajului şi 8 soldaţi. Poate fi configurat cu şasiuri 8×8 şi 4×4. Are un motor diesel codat MTU 6V199 cu o putere de 586 CP şi 2200 Nm.

Primele transportoare blindate PIRANHA V au fost recepționate de Armata Română

Piranha V poate rula cu o viteză maximă de 100 de km/h şi are autonomie de  1000 de km. Transportorul blindat poate urca pante cu un gradient de 60% şi poate să treacă prin şanţuri cu o lungime de doi metri şi o adâncime maximă de 1,5 metri.

Transportoarele Piranha V care ar urma să îndeplinească rolul de vehicul de luptă ar urma să fie echipate cu turele dotate cu un tun de 30 de mm și mitraliera calibru 7,62 mm. Cele care vor avea rol de punct mobil de comandă vor avea o o turelă cu mitralieră cal. 12,7 mm.

Conform prevederilor contractuale, după finalizarea procesului de recepție calitativă, furnizorul va transporta vehiculele la Craiova, unde militarii vor efectua recepția cantitativă, urmând ca echipamentele să intre în dotarea Forțelor Terestre în cursul acestei luni, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naționale.

Adaugă un comentariu