Primești 20.000 de lei dacă îți cumperi mașină electrică – Regulile au fost publicate în Monitorul Oficial

Românii care vor să achiziționeze mașini 100% electrice sau vehicule plug-in hybrid pot primi de la stat un ecotichet în valoare de până la 20.000 de lei.

În Monitorul Oficial publicat marți a apărut și actul normativ al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) prin care se stabilesc noile reguli în baza cărora se vor putea obține banii pentru achiziționarea mașinilor nepoluante și eficiente energetic.

“În vederea stimulării achiziționării de vehicule nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic, persoanele fizice, persoanele juridice, unitățile administrativ-teritoriale și instituțiile publice care achizitionează autovehicule pur electrice sau autovehicule noi electrice hibride, aparținând categoriilor de folosință M1 și N1, astfel cum sunt acestea definite în RNTR 2, beneficiază de un tichet, pentru fiecare autovehicul achiziționat, denumit în continuare ecotichet”, se arată în actul normativ.

Conform modificărilor operate, ecotichetul din acest an are o valoare de 20.000 de lei, dacă optezi pentru achiziționarea unui vehicul pur electric sau 5.000 de lei pentru un vehicule plug-in hybrid (cu sursa de alimentare externă, care generează o cantitate de emisii de CO2 sub 50g/km).

După cum deja știți, până acum, valoarea ecotichetului era unică: 12.000 de lei. El putea fi accesat doar în momentul achiziționării unui vehicul electric nou.

Așadar, pentru obținerea ecotichetului de 20.000 de lei, persoanele fizice nu trebuie neapărat să cumpere mașini noi 100% electrice. În schimb, ecotichetul de 5.000 de lei se acordă doar la achiziționarea unui vehicul plug-in hybrid nou.

Via | AvocatNet

Adaugă un comentariu