Primul accident provocat de o mașină fără șofer – Update video

Update: Primul accident provocat de o mașină fără șofer a fost inregistrat de camerele de securitate amplasate în autobuzul implicat în eveniment. Iată cum a reacționat mașina Google. 

Una dintre maşinile fără şofer de la Google a lovit luna trecută un autobuz în California, însă nimeni nu a fost rănit. Acesta a fost primul accident care a fost provocat de un automobil autonom.

Conform BBC, mașina se deplasa cu 3 kilometri la oră când  a ieşit în faţa unui autobuz care mergea cu 24 de kilometri la oră, pentru a ocoli un obstacol de pe şosea. Angajatul Google aflat în mașina cu pricina a presupus că şoferul autobuzului va încetini pentru a-i permite maşinii să se încadreze pe banda dorită, aşa că nu a preluat controlul manual. Acest lucru nu s-a întâmplat și mașina Google a lovit autobuzul în lateral.

În urma accidentului, bara de protecţie, roata din stânga și un senzor au fost avariate. „Este clar că avem o parte din responsabilitate, deoarece, dacă maşina noastră nu se mişca, nu s-ar fi produs o coliziune. Acestea fiind spuse, şoferul nostru de test a crezut că autobuzul va încetini sau opri pentru a ne permite să ieşim în trafic şi ar fi fost suficient spaţiu pentru asta’, au precizat americanii de la Google într-un comunicat.

Până acum, mașinile autonome Google au parcurs peste 1,6 milioane de kilometri în Statele Unite şi au fost implicate până acum numai în coliziuni minore provocate de ceilalți participanți la trafic.

Adaugă un comentariu