Primul MPV de lux: Clasa V de la Mercedes

Dupa ce a uimit printr-o Clasa S care bate la poarta segmentului de lux, Mercedes-Benz isi extinde dominatia si in domeniul MPV-urilor, segment pe care este unicul producator care ofera un produs premium.

Clasa V combina avantajele spatiului interior generos, putand transporta pana la opt persoane, cu o functionalitate exemplara si o ambianta premium, fiind masina ideala pentru cei care au nevoie de o masina de dimensiuni mari, dar nu sunt dispusi sa sacrifice stilul sau confortul.

Noul MPV va fi disponibil in doua linii de echipare – Clasa V si Clasa V Avantgarde, fiecare putrand fi configurata cu un pachet Sport Exterior si unul de Design Interior, plus multe alte echipamente optionale. Cu doua lungimi ale ampatamentului, trei lungimi ale caroseriei (de la 4895 la 5370 mm) si trei motorizari diesel, Clasa V poate fi personalizata pentru a indeplini o gama larga de preferinte si necesitati.

Standard, Clasa V este echipata in spate cu patru fotolii individuale pe doua randuri de scaune. Cele de pe randul al doilea pot fi pozitionate cu fata catre sensul de mers sau invers, fata in fata cu cele de pe randul trei. O masuta rabatabila poate fi configurata optional intre cele doua scaune de pe randul al doilea, care devine masa centrala in cazul configuratiei cu scaune opuse. Un total de 11 sisteme de asistenta asigura un nivel ridicat de confort si siguranta pentru cel de la volan, avand la baza senzori radar, cu ultrasunete si camere video.

Trei versiuni de motorizare sunt disponibile pe noua Clasa V, toate avand la baza dieselul cu patru cilindri de 2,2 litri, cu puteri de 136 CP, 163 CP si 190 CP. Cel mai economic dintre acestea, care motorizeaza V 220 CDI, este cel de putere medie, care asigura un consum de numai 5,7 l/100 km, un adevarat record in segment.

O alta premiera in segment o constituie sistemul Agility Select, care functioneaza impreuna cu transmisia automata 7G-Tronic Plus, care ofera trei moduri de operare pentru ansamblul motor/cutioe de viteze: Sport, Comfort si Manual. De asemenea, suspensia adaptiva Agility Control reprezinta o alta prezenta inedita in acest segment.

Die neue Mercedes-Benz V-Klasse, The new Mercedes-Benz V-Class

Pentru informatii detaliate despre noua Clasa V, cautati la chioscuri numarul 4 al revistei Auto Bild, la chiscuri din 20 februarie.

[table id=445 /]

Adaugă un comentariu