Primul SUV produs de Alfa Romeo este disponibil pentru piaţa din România

Primul SUV Alfa Romeo este aici, gata să ofere o experiență efervescentă de condus, performanțe de top și un design sportiv. Ca urmare a aprecierilor primite din întreaga lume pentru versiunile sport și super sport ale Giuliei, Alfa Romeo a decis să introducă pe piață primul său SUV.
Stelvio are nevoie de doar 5,7 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h datorită propulsorului turbo 2.0 care livrează 280 de cai putere, cuplat la o transmisie automată în 8 trepte și tracțiune integrală Q4. Acest propulsor marchează o nouă generație de unități în patru cilindri realizate integral din aluminiu, conectate la un arbore cardanic din fibră de carbon.

Proporțiile compacte ale noului Stelvio (468 cm lungime, 167 cm înălțime și 190 cm lățime) exprimă dinamism. Dotările ediției de lansare First Edition includ tracțiune integrală Q4, scaune cu tapițerie din piele, încălzite și ajustabile electric, inserții din lemn veritabil, jante din aliaj de 20′, volan îmbrăcat în piele și padele din aluminiu montate pe coloana de direcție. Scaunele îmbrăcate în piele, încălzite și reglabile electric pe 8 direcții pentru șofer și pasager, alături de cele două esențe de inserții de lemn (stejar sau nuc) au fost alese pentru farmecul lor tactil și vizual. Pe planșa de bord este integrat sistemul Alfa Connect de 8.8 inchi cu navigație 3D integrată, dezoltată în parteneriat cu MagnetiMarelli. În instrumentarul de bord, un display color TFT de 7 inchi afișează toate informațiile esențiale, în timp ce interfața utilizator-vehicul este completată de două joystick-uri rotative ușor de folosit, pentru acces rapid la sistemele Alfa DNA și Alfa Connect.

 

Alfa Romeo Stelvio First Edition dispune de numeroase sisteme  de siguranță disponibile în standard. Printre funcțiile-cheie se numără Integrated Brake System (IBS), sistemul electromecanic inovator brake-by-wire care utilizează în tandem ESC-ul cu servofrâna clasică pentru a livra un răspuns instantaneu al pedalei de frână și, implicit, distanțe record de frânare. Acestuia i se mai adaugă și Forward Collision Warning (FCW) cu Autonomous Emergency Brake (AEB) și detecția pietonilor. Sistemul emite o avertizare sonoră atunci când detectează o posibilă coliziune frontală și activează sistemul de frânare, în timp ce Lane Departure Warning (LDW) atenționează șoferul dacă vehicului iese de pe banda de rulare. Mai mult, Blind Spot Monitoring (BSM) cu Rear Cross-Path Detection monitorizează constant unghiul mort din ambele laturi ale vehicului, alertându-l totodată pe cel de la volan în cazul unor potențiale pericole. Ultimele, dar cu siguranță nu cele din urmă, sunt camera video posterioară cu linii de ghidaj și senzorii de parcare anteriori și posteriori, de asemenea în standard pe First Edition.

Date tehnice Alfa Romeo Stelvio

Alfa Romeo Stelvio First Edition este disponibil în România la prețul de 58.000 de euro cu TVA.

Adaugă un comentariu