Procedura prin care Nissan s-a retras din Rusia a fost încheiată, urmare a deciziei luate cu câteva luni în urmă.

Foarte curând după ce Rusia a declanșat invazia din Ucraina (în luna martie, mai precis) a fost luată decizia sistării producției la uzina Nissan din Sankt Petersburg. Tot de atunci au fost demarate și măsurile administrative de retragere a mărcii nipone din Rusia, finalizarea lor intervenind la începutul lunii octombrie.

Cele mai importante dintre aceste măsuri au dus la vânzarea uzinei Nissan către organul tehnic național Institutul de Cercetare și Dezvoltare pentru Automobile și Motoare (NAMI). În viitor, producția uzinei va fi comercializată sub o marcă nouă. Au fost prevăzute și măsuri compensatorii pentru angajații afectați pe cale de consecință a demersului inițiat de Nissan. În plus, Nissan și-a mai vândut și centrul de vânzări și marketing de la Moscova.

Costurile renunțării la piața și infrastructura din Rusia va aduce pentru Nissan pierderi evaluate la aproximativ 100 de miliarde de yeni (707 milioand de euro). Nissan are posibilitatea de a-și recăpăta facilitățile sale din Rusia dacă va dori să se întoarcă pe piața respectivă în următorii 6 ani.

taguri
Adaugă un comentariu

Articole similare