Producător ungar de autobuze Ikarus şi-a cerut falimentul

Producătorul maghiar de autobuze Ikarus Egyedi, care îşi are rădăcinile într-un atelier de fierărie înfiinţat în 1895, a cerut protecţie faţă de creditori sub legea falimentului din cauza dificultăţilor de plată, scrie agenţia MTI.

Managementul companiei a cerut guvernului să declare Ikarus o afacere de importanţă strategică şi să ia parte în procesul de reorganizare.

Documentele publice arată că Ikarus este deţinută de evopro Bus, Lanta-Consulting şi Albaric. Compania are aproape 200 de salariaţi. În 2016, veniturile sale se situau la 5,65 de miliarde de forinţi (17,1 milioane euro). Ikarus Egyedi, care anterior a operat sub numele de Mabi-Bus, se confruntă de câţiva ani cu probleme financiare, însă a sperat că va putea profita de planurile guvernului de stimulare a producţiei industriale locale.

Sursa: zf.ro

La fabrica Autocamioane Braşov ( fostă Steagul Roşu)  se produceau înainte de 1989 autocamioane, autobuze şi autoutilitare.  Un model mai puţin cunoscut este Dongfeng-Roman, un autobuz diesel pentru transport persoane produs special pentru China.

taguri
Adaugă un comentariu

Articole similare