Producătorul de pneuri Pirelli va fi achiziționat de firma ChemChina

Într-un raport publicat de colegii de la AutoNews se arată că Pirelli, producătorul de pneuri aflat pe locul 5 în lume, va fi achiziționat de către ChemChina. Compania este deținută de statul chinez și are operațiuni în domeniul chimic.

Conform aceluiași raport, ChemChina va plăti pentru achiziția Pirelli 7,1 miliarde de euro, tranzacția urmând să fie încheiată la finalul acestei veri. Astfel, chinezii vor avea acces la tehnologii de top în ceea ce privește prelucrarea, în timp ce Pirelli se va bucura de o acoperire mai mare în zona Asiei, acolo unde Michelin și Continental își desfășoară operațiunile nestingherit.

Așa cum probabil deja știți, Pirelli deține o fabrică de producție și la noi în țară, mai exact, la Slatina. Aici se produc anvelope premium, dar și pneuri pentru competițiile de motorsport. Mai mult decât atât, Pirelli este funirzorul oficial de pneuri din Formula 1 și tot ce sperăm este să vedem o îmbunătățire în acest domeniu, deși contractul cu FIA va expira în 2016.

“Parteneriatul cu un jucător global precum ChemCina, și al afiliaților săi, reprezintă o oportunitate majoră pentru Pirelli”, a declarat la final Marco Tronchetti Provera, directorul producătorului de anvelope.

Adaugă un comentariu