Programul Rabla 2023: debut oficial programat pentru sfârșitul lunii martie

Data oficială la care se dă startul Programelor Rabla în 2023 este 24 martie. Față de anul trecut, prima de casare obținută prin Programul Rabla Clasic crește la 7.000 de lei, în timp ce pentru Rabla Plus, a fost introdus un plafon de 75.000 de euro aferent mașinilor 100% electrice.

Pe lângă prima de casare care a crescut pentru Rabla Clasic, dacă sunt casate două mașini, valoarea ecotichetului va crește de la 7.000 de lei până la 10.000 de lei. Pentru un model electric, prima de casare rămâne în continuare setată la 51.000 de lei dacă este casată o singură mașină, în timp ce pentru două mașini se pot obține 54.000 de lei, bani ce pot fi deduși din prețul unui vehicul electric nou, dar care are o valoare mai mică de 75.000 de euro.

În declarația sa, Ministrul Mediului Tanczos Barna a menționat și faptul că Programele Rabla beneficiează de un buget majorat:“Deschidem pe data de 24 martie programele pentru Rabla Clasic și Rabla Plus. Cele două programe beneficiază de un buget majorat. Totalul bugetului este de 1.5 miliarde de lei, anul acesta, pentru cele două programe.”

 

Tot pe acceași dată este programat să debuteze și Programul Rabla Local, program derulat în parteneriat cu primăriile orașelor, unde cetățenii care casează o mașină mai veche de 15 ani vor primi 3.000 de lei fără a avea obligația de a achiziționa un autoturism nou.

Adaugă un comentariu