Programul Rabla: companiile încep să cumpere şi maşini cu propulsie electrică

Prin programul Rabla companiile încep să cumpere şi maşini cu propulsie electrică pentru flote. Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat un număr de 376 de dosare în programul Rabla şi 19 dosare pentru Rabla Plus.

Astfel, în această etapă, conform informaţiilor furnizate de AFM pentru Programul Rabla au fost acceptate 376 de dosare pentru 920 autovehicule și o contestație pentru un autovehicul.

Pentru Programul Rabla Plus au fost acceptate 19 dosare pentru 65 autovehicule, dintre care 63 autovehicule pur electrice și 2 electrice hibride.

Pe lista pentru persoane juridice cu dosare aprobate în Programul Rabla Plus sesiunea 15 mai – 29 septembrie apar un număr total de 113 autoturisme full electrice şi 5 cu propulsie hibridă. Cele mai multe maşini full electrice au fost alocate către trei firme din Timişoara care au primit aprobare pentru 55 de autoturisme.

Listele persoanelor juridice acceptate în programe sunt publicate pe site-ul AFM, la secțiunile aferente Programelor Rabla și Rabla Plus. Persoanele juridice care au fost acceptate în programe se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto validați în Programele Rabla și Rabla Plus 2017.

De asemenea, persoanele juridice interesate pot depune dosare de acceptare în cadrul Programelor Rabla și Rabla Plus până la data de 29 septembrie 2017.

Adaugă un comentariu