Putere devastatoare, hibridizare avansată și cutie cu dublu ambreiaj: Lamborghini Revuelto redefinește sportivitatea înmatriculabilă.

Nimic nu este întâmplător: Lamborghini Revuelto este rezultatul unor pregătiri de anvergură pentru aniversarea de 60 de ani a mărcii italiene. Înainte de a trece mai departe: nu cumva să confundați PHEV (adică obișnuitul plug-in hybrid) cu HPEV. De fapt, HPEV (High Performance Electrified Vehicle) este unul singur în momentul de față și se numește Lamborghini Revuelto.

Sistemul de propulsie al noului Lamborghini include un motor V12 complet nou a cărui putere specifică ajunge la 127 CP/litru și o cutie de viteze cu dublu ambreiaj și 8 trepte. Aceste noțiuni sunt absolut necesare pentru a certifica apartenența automobilului la universul supermașinilor autentice, așa cum apare acesta în viziunea tradițională a sportivității. La cele deja menționate se mai adaugă trei motoare electrice, integrate pentru a ridica puterea sistemului până la 1015 CP.

Datorită unui pachet de baterii litiu-ion suficient de capabil, Lamborghini Revuelto poate să ruleze și în regim strict electric. Fibra de carbon, modelată cu măiestrie artizanală în fabrica de la Sant’Agata Bolognese, este principalul material constructiv al noului automobil, fiind folosit nu numai pentru structura autoportantă de tip monococă, ci și pentru multe elemente ale caroseriei. Utilizarea pe scară largă a fibrei de carbon și a materialelor ușoare, combinată cu resursele motorului, contribuie la obținerea celui mai bun raport greutate-putere din istoria Lamborghini: 1,75 kg/CP.

Noul Lamborghini Revuelto combină aceste atribute pentru a oferi performanțe de vârf într-un segment de vârf: accelerație de la 0 la 100 km/h în doar 2,5 secunde și o viteză maximă de peste 350 km/h. Aceste cifre vin pe fondul unui comportament dinamic excepțional, datorită introducerii vectorizării electronice a cuplului și gestionării tracțiunii integrale.

„Noul Revuelto este o piatră de hotar în istoria Lamborghini și un pilon important în strategia noastră Direzione Cor Tauri vizând electrificarea. Este o mașină unică și inovatoare, dar în același timp fidelă ADN-ului nostru: motorizarea V12 este un simbol emblematic al moștenirii și istoriei noastre super-sportive. Revuelto s-a născut pentru a sparge tiparul, combinând un nou motor cu 12 cilindri cu tehnologia hibridă, creând echilibrul perfect între revărsarea de emoție pe care și-o doresc clienții noștri cu necesitatea reducerii emisiilor' a declarat Stephan Winkelmann, Președinte și CEO Lamborghini.

Adaugă un comentariu

Articole similare