Rabla 2016 – Buget de 135 de milioane de lei

Programul Rabla 2016 va beneficia de un buget de 135 de milioane de lei, în scădere cu 32,5 procente, față de anul trecut. Informațiile reies din Nota de fundamentare a proiectului de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2016 al Fondului pentru Mediu şi al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

Așa cum v-am anunțat la începutul anului, Rabla 2016 va continua dupa aceleași reguli ca în 2015.

În aceste condiții, prima de casare va fi de 6.500 de lei la care se adaugă diverse bonusuri în funcție de emisiile și de tipul sistemul de propulsie al mașinii.

„Programul Rabla va continua şi în acest an. Trebuie să facem un studiu, să vedem cât s-a îmbunătăţit calitatea aerului în mările oraşe în ultimii 10 ani. Rabla rezolvă o problemă, dar nu toate problemele. Trebuie să ne gândim, însă, ce vrem să facem şi în următorii ani. Nu aș vrea să luăm o decizie scoasă din context. Continuăm cu Rabla dar să vedem exact unde vrem să ajungem. Nu avem încă un buget pentru Rabla, dar cu siguranţă va exista. Prevedem ca programul să continue aşa cum a fost’, a declarat Cristiana Paşca-Palmer, Ministrul Mediului.

Via | Economica

Adaugă un comentariu