Rabla 2016: Prima de casare de 6.500 de lei și bonusuri de 20.000 de lei pentru electrice

Ministerul Mediului a anunțat valoarea primelor de casare din cadrul programului Rabla 2016. Astfel, anul acesta bugetul alocat pentru versiunea clasică a programului Rabla va fi de 145 de milioane de lei.

Ca și până acum, prima de casare va fi de 6.500 de lei. Totodată, Ministerul Mediului va acorda un bonus de 750 de lei dacă vehiculul ales de tine are emisii de CO2 mai mici de 100 de grame per kilometru sau 1.500 de lei dacă mașina este hibridă.

Așa cum am anunțat în urmă cu câteva săptămâni, anul acesta va exista și programul Rabla Plus. Statul a acordat un buget de 75 de milioane de lei și se adresează celor care au pus ochii pe mașinile eco. Spre deosebire de versiunea clasică, pentru a accesa fondurile prin intermediul Rabla Plus nu este necesară casarea unei mașini vechi. În cazul în care vrei să cumperi o mașină electrică vei primi o primă de 20.000 de lei, iar pentru un vehicul hibrid vei primi 5.000 de lei.

Totodată, Ministerul Mediului se gândește la cei care au sau vor să cumpere mașini electrice. Aceștia vor aloca un buget pentru dezvoltarea infrastructurii necesare acestui tip de mașini.

Debutul programului Rabla 2016 ar urma să aibă loc, cel mai probabil, la jumătatea lunii mai.

Via | Hotnews

Adaugă un comentariu