Rabla 2016 – Programul va continua după aceleași reguli

Programul Rabla reprezintă unul dintre puținele proiecte care au prins la noi în țară. În ultimii ani, românii au prins apetitul mașinilor noi, iar tichetele valorice oferite de Guvern au reprezentat un punct de pornire bun pentru clienți.

Pornind de la aceste argumente, Programul Rabla va continua și în 2016. Momentan, Ministerul Mediului nu a stabilit încă bugetul pe 2016, însă ne asigură că proiectul va funcționa după aceleași reguli.

În aceste condiții, prima de casare va fi de 6.500 de lei la care se adaugă diverse bonusuri în funcție de emisiile și de tipul sistemul de propulsie al mașinii.

“Programul Rabla va continua şi în acest an. Trebuie să facem un studiu, să vedem cât s-a îmbunătăţit calitatea aerului în mările oraşe în ultimii 10 ani. Rabla rezolvă o problemă, dar nu toate problemele. Trebuie să ne gândim, însă, ce vrem să facem şi în următorii ani. Nu aș vrea să luăm o decizie scoasă din context. Continuăm cu Rabla dar să vedem exact unde vrem să ajungem. Nu avem încă un buget pentru Rabla, dar cu siguranţă va exista. Prevedem ca programul să continue aşa cum a fost”, a declarat Cristiana Paşca-Palmer, Ministrul Mediului.

În 2015, au fost puse la dispoziție 20.000 de tichete valorice pentru persoane fizice și încă 5.000 pentru persoanele juridice.

Via | Agerpres