Recall incendiar la McLaren: 2.763 de unități afectate, printre care și hypercarul Senna

McLaren a anunțat o acțiune masivă de rechemări în service, care virează 2.763 de mașini, printre care și hypercarul de 1 milion de dolari Senna.

Citește și:

Reguli noi: ce trebuie să știe șoferii despre deplasarea la service

Supercarurile moderne cu combustie internă căpătaseră într-o vreme imaginea nefericită de mașini care pot suferi de combustie spontană. Probabil că vă amintiți acum câțiva ani pleiada de imagini cu supersportive Ferrari și Lamborghini care ardeau liniștite pe marginea drumului.

Generațiile actuale de supercaruri par să-și fi rezolvat această problemă, iar dacă se întâmplă să apară, producătorii le previn din timp. Un exemplu proaspăt este McLaren, care a început o acțiune de rechemare în State care vizează 2.763 de unități din mai toată gama sa de oferte — inclusiv hypercarul de un milion de dolari Senna.

Motivul este un tampon metalic de sub rezervor care, în cazul anumitor modele, poate prinde rugină din cauza umezelii. Astfel există riscul ca, în timp, și rezervorul să fie afectat, ceea ce ar putea duce la scăpări de vapori de combustibil. În teorie, incendierea vehiculului în acest context este improbabilă, în să McLaren nu vrea să-și asume niciun risc.

Prin urmare, 2.008 unități 720S, 373 de unități 570GT, 225 de exemplare McLaren GT și 157 de hypercaruri Senna sunt așteptate la serviceurile McLaren din State în următoarea perioadă.

Adaugă un comentariu