Record negativ în SUA: 51,2 milioane de mașini afectate în 868 de campanii de recall

Anul 2015 a avut și părțile lui negative. Conform NHTSA, anul trecut, în SUA 51,259 de milioane de mașini au fost rechemate în service în cadrul a 868 de campanii. În 2014, 50,1 milioane de mașini au fost afectate de recall în cadrul a 779 de campanii.

Deși valorile nu sunt cu mult mai mari comparativ cu 2014, trebuie să aruncăm un ochi și pe valorile înregistrate în 2013, când 20,2 milioane de mașini au fost rechemate în service.

Citește și: Recallul Toyota cu privire la airbag-urile Takata se extinde în Europa

Principala cauză care a readus mașinile în service a fost scandalul airbag-urilor Takata, peste 20 de milioane de mașini fiind afectate. În plus, conform NHTSA, anual, 25% dintre proprietari nu merg în service pentru reparațiile cerute de producător.

Citește și: Rolls-Royce recheamă în service o singură mașină

“Recall-urile reprezintă o importantă problemă de siguranță și ar trebui remediate prompt. Un client important reprezintă un aliat puternic și ne asigură că vehiculele sunt reparate. Nu aștepta atunci când mașina ta se află pe lista unui recall, iar echipamentele sunt disponibile”, au declarat autoritățile americane.

Via | Carscoops

Adaugă un comentariu