Reinterpretare radicală a sportivității, Lamborghini Huracan Sterrato vizează pilotajul pe suprafețe mai puțin închegate.

Pentru că mediul cultural american este cel mai sensibil la înlăturarea limitelor și convențiilor, Automobili Lamborghini a prezentat varianta Lamborghini Huracan Sterrato la Art Basel, Miami Beach. Nici Daytona Beach nu-i departe – de altfel, mașina pare a fi portivită pentru a străbate distanța dintre cele două repere ale Floridei mergând numai pe plaja Atlanticului.

De fapt, ceea ce își propune Lamborghini Huracan Sterrato este să extindă tema dinamicii sportive și dincolo de zona asfaltului, pe terenuri cu diverse tipuri de aderență și consistență – bineînțeles, nu în offroad. Evident, nu se poate vorbi de caracteristici de trecere cu implicații polivalente în cazul acestui coupe supersport înălțat discret – garda la sol este cu 44 mm mai mare față de a lui Huracan EVO, mai precis. De asemenea, ecartamentul a fost mărit cu 30 mm în față și cu 34 mm în spate. Desigur, echiparea cu scuturi din aluminiu pe dedesubt asigură o anume protecție, dar nu se vrea a fi un blindaj cu proprietăți extreme.

Una peste alta, dacă denivelările nu sunt mari și nici macadamul nu prezintă pietre dintre cele mai contondente, iar spațiul căii de rulare e suficient (asta rămâne la latitudinea pilotului), la volanul lui Huracan Sterrato poți să experimentezi tot felul de artificii de sfidare a aderenței și rulării pe traiectorii riguroase. De la nisip bătut și până la pârtie de zăpadă, oportunități se găsesc.

În poziție longitudinal-centrală se află montat un motor V10 de 5,2 litri și 610 CP (diverse variante ale sale se regăsesc și la alte modele Lamborghini, precum și la Audi R8). Cuplul său maxim atinge 560 Nm la 6500 rpm. Cutia de viteze cu dublu ambreiaj și 7 trepte transmite redutabila forță motrice către un sistem de tracțiune integrală controlată electronic, diferențialul punții din spate fiind de tip autoblocant. Dacă suprafața de rulare nu pune probleme de aderență, accelerația de la 0 la 100 km/h se rezolvă în 3,4 s.

Un astfel de vehicul nu putea fi dotat cu pneuri sport tipice, așa că s-a recurs la anvelope Bridgestone Dueler AT002 în format 235/40 R 19 (față) și 285/40 R 19 (spate). Acestea include tehnologie run-flat, care permite rularea cu viteza de 80 km/h în caz de pană.

Sistemul de telemetrie cu care este dotat Lamborghini Huracan Sterrato permite moniorizarea și analizarea prestațiilor dinamice prin intermediul aplicației UNICA, specifică mărcii italiene. Programul Lamborghini Ad Personam permite selecția între 350 de culori pentru exterior și 60 de nuanțe pentru tapițeria din Alcantara.

Adaugă un comentariu

Articole similare