Reinventarea MPV-ului sub semnătură scandinavă: Volvo EM90 se vrea a fi un fel de un domiciliu luxos și mobil.

Volvo EM90 va veni să completeze în 2024 segmentul de vârf al ofertei mărcii suedeze. Aparent, acest automobil 100% electric de dimensiuni mari transformă condiționarea „n-ai autonomie, atunci stai acasă!' în ceva paradoxal: ai și autonomie, dar poți să rămâi acasă, chiar și atunci când pleci cu mașina.

La asta ne-au dus cu gândul termenii în care producătorul l-a perzentat pe Volvo EM90: un spațiu care să îți ofere toată satisfacția așteptată cu privire la bunăstare și confort și pe care să îl împarți cu cei apropiați pentru relaxare, petrecerea plăcută a timpului și, bineînțeles, călătorii.

„Este un clișeu învechit, dar într-adevăr nu există niciun loc ca acasă. Noul nostru Volvo EM90 a fost inspirat tocmai de acel sentiment de acasă – idee mai mult decât complementară cu sloganul în virtutea căruia noi realizăm automobile: mașină pentru/pe viață', a declarat Jim Rowan, directorul executiv Volvo Cars.

Volvo EM90 are în interior trei rânduri de locuri cu câte două scaune individuale fiecare. Forma caroseriei prezintă o tușă high-tech și nu are precedent în istoria automobilelor personale Volvo, fiind conturată cu pragmatism și fără nicio concesie la adresa funcționalității și a caracterului premium. Bineînțeles, pentru că avem de-a face cu un sistem de propulsive 100% electric, nu se mai justifica o grilă frontal tradițională, așa că elementele stilistice care poartă acum esența imaginii de marcă sunt farurile LED în stil „ciocanul lui Thor'.

Motorul electric de 200 kW (272 CP) pe care mizează suedezii reușește să-l facă pe Volvo EM90 să accelereze de la 0 la 100 km/h în 8,3 s. Cât despre autonomie, aceasta se ridică la 738 km în conformitate cu criteriile CLTC (China Light-Duty Vehicle Test Cycle), în condițiile în care pachetul de baterii al mașinii are capacitatea de 116 kWh. A mai fost anunțată și o durată convenabilă pentru încărcarea de la 10% la 80% în flux de alimentare maxim: sub 30 de minute!

După ce s-au așezat comod în fotoliile de la bord, pasagerii pot utiliza un spectru larg de tehnologii digitale de ultimă oră, concepute pentru a le face viața mai ușoară și mai plăcută. Folosind puterea de calcul oferită de platforma Snapdragon Cockpit de la Qualcomm Technologies (dotare standard) și conectivitatea 5G (acolo unde este disponibilă), Volvo EM90 oferă o experiență digitală remarcabilă.

Asistentul vocal facilitează interacțiunile cu mașina într-un mod cursiv și distractive, fiind afișat ca un avatar Volvo împrospătat, inspirat de frumoasa natură scandinavă, în interiorul ecranului de infotainment de 15,4 inchi.

Un ecran suplimentar de 15,6 inchi, de înaltă definiție, care este montat pe plafon, se rabatează ori de câte ori doriți divertisment pentru familie sau preluați o întâlnire video de afaceri, chiar și cu o cameră când este necesar. Ecranul acceptă, de asemenea, proiecția unui dispozitiv mobil și o mare varietate de aplicații din diverse surse.

Ecranul montat pe plafon face parte dintr-un set multifuncțional de ecrane și suprafețe inteligente care acoperă o mare varietate de scenarii în cabină. Prin apăsarea unui buton sau adresarea unei comenzi către asistentul vocal, puteți transforma cu ușurință interiorul lui Volvo EM90 într-un teatru, o sală de ședințe sau un dormitor. Ecranele, scaunele, geamurile, aerul condiționat și iluminatul vor fi toate reglate în consecință.

Ca și în cazul tuturor noilor mașini ale mărcii, Volvo EM90 se va optimiza în timp, datorită actualizărilor software over-the-air. O cheie digitală și funcțiile de la distanță prin aplicația Volvo Cars asigură accesul și controlul ușor al mașinii.

„Volvo EM90 este o mașină electrică extrem de confortabilă, cu o cabină inteligentă, încărcare rapidă, o autonomie competitivă și un nivel ridicat de tratare premium a fiecărui detaliu', a adăugat Jim Rowan. „Dar mult mai important este ceea ce face pentru tine. Îți oferă spațiu de conectare. Spațiu pentru creație. Cameră de relaxare. Un cămin pentru tine și pentru cei din jurul tău.'

taguri
Adaugă un comentariu

Articole similare