Renault Alpine Celebration – Conceptul care prefigurează un viitor model de stradă

Cu ocazia Cursei de 24 de ore de la Le Mans, Alpine a expus conceptul Celebration. După cum o sugerează și numele, prototipul vine să serbeze 60 de ani de la înființarea Alpine și, totodată, reprezintă muza pentru viitorul model de stradă.

Acesta va fi lansat în 2016 și, asemeni conceptului Celebration, va prelua o serie de influențe de pe celebrul A110 Berlinetta. Zona frontală va fi dominată de cele patru blocuri optice, iar plafonul plonjat lasă loc siluetei rotunjite.

După cum probabil ați și intuit, Alpine Celebration este succesorul conceptului A110-50, prototip care a fost prezentat în urmă cu doi ani și care, integra o serie de elemente de design de pe modelele A110 și A310. Zona posterioară a lui Alpine Celebration este dominată de eleronul masiv și de stopul preluat de pe monoposturile de Formula 1.

renault alpine celebration (4)

Pentru moment, încă nu știm ce propulsor va folosi versiunea de serie, însă zvonurile aduc în discuție motorizările oferite de Clio și Megane RS. Pentru că vorbim despre o mașină sport, Alpine se așteaptă ca masa totală să nu depășească 1.100 de kilograme.

În cazul în care lucrurile decurg conform planurilor, există mari șanse ca versiunea de stradă să fie expusă în cadrul Salonului Auto de la Geneva de anul viitor.

Adaugă un comentariu