Noul Renault Megane RS Trophy-R stabilește un record pe unul dintre cele mai exigente circuite din lume

Noul Renault Megane RS Trophy-R a stabilit un nou record pe legendarul circuit Spa-Francorchamps, ca parte a evenimentului R.S. Days. Mașina sport a obținut un timp cu 5 secunde mai puțin față de recordul anterior, în categoria tracțiune faţă.

Renault Megane RS Trophy-R a uimit pe celebrul circuit Spa-Francorchamps, obținând un timp cu 5 secunde mai scurt decât performanța anterioară: 248338. Acesta este un nou record oficial absolut pe circuitul belgian, în categoria modelelor compacte de serie.

 

Citește și:

LEGEA RADARELOR: modificări importante! Nimeni nu mai scapă!

Faci asta la volan şi te trezeşti direct FĂRĂ PERMIS pentru 90 de zile!

 

La volan s-a aflat pilotul Laurent Hurgon, care deja deținea numeroase recorduri pe circuitul de la Nürburgring, cu generațiile anterioare ale modelului. Acesta a descris ulterior întreaga experiență: „Sunt încă o dată foarte mândru și încântat. Spa-Francorchamps este unul dintre circuitele europene cele mai apreciate de piloți. Este foarte rapid și complex, iar mașina este perfectă pentru această configurație. Lucrările efectuate asupra echilibrului aerodinamic sunt puse în valoare, iar senzațiile din Raidillon, Pouhon și Blanchimont sunt cu adevărat excelente. Este o plăcere să conduci!‘.

Pe lângă spectatorii de pe circuit, toți internauții abonați la paginile Renault Sport din Social Media au putut urmări în direct proba, o premieră în industrie.

Renault Megane RS Trophy-R este echipat cu un motor de 300 CP, identic cu cel al lui Megane RS Trophy. Însă acesta nu este singurul factor care a favorizat performanța: masa a fost diminuată cu 130 kg față de RS Trophy fără opționale. De asemenea, aerodinamica a fost îmbunătățită, iar șasiul – modificat pentru a oferi mai multă stabilitate.

Modelul va fi lansat anul acesta, în serie limitată. Doar 500 astfel de exemplare vor fi produse.

Adaugă un comentariu