Update: Renault recheamă 15.800 de unități Captur pentru schimbarea sistemelor de filtrare

Update 18:00 – Comunicatul Renault

Renault confirmă că are loc o operaţiune de rechemare. Sunt vizate aproximativ 15.000 de vehicule (echipate cu motorul 110 dCi). Acţiunea constă în corectarea unei erori de calibrare a controlului motorului. Această problemă este cunoscută şi rezolvată deja în producţie, din septembrie 2015.

Renault dezminte informaţia potrivit căreia un număr de 700.000 de vehicule ar fi vizate în vederea unei actualizări de soft.

Toate vehiculele Renault respectă normele în vigoare. Aşa cum a fost anunţat în decembrie 2015, dincolo de normele Euro6b existente şi respectate în întregime, Renault poate propune clienţilor interesaţi o soluţie de îmbunătăţire a performanţei sistemului de depoluare Nox.

Update 13:40

Renault a anunțat că recheamă 15.800 de mașini Captur pentru a rezolva problemele cu nivelul emisiilor. Este vorba în principal de motorizările 1.5 dCi de 110 CP certificate Euro 6. În cadrul operațiunilor de service vor fi înlocuite sistemele de filtrare defecte. S-a descorperit că acestea funcționează doar în intervalul de temperatură cuprins între 17 și 35 grade Celsius. Testele oficiale se desfășoară între 20 și 30 de grade Celsius, de unde și diferențele cu situația din trafic, unde condițiile de temperatură sunt frecvent în afara intervalului specificat. De asemenea, Renault va face un update de software pentru peste 700.000 de mașini pentru reducerea emisiior de NOx.

_____

Renault recheamă peste 15.000 de mașini pentru verificarea și reglarea sistemelor de reducerea a emisiilor, dar și pentru a le aduce în parametrii standardelor de emisii, a declarat ministrul francez al Energiei, Segolene Royal, pentru un post de radio.

Ministrul Energiei a adăugat că Renault nu este singurul producător ale cărui mașini depășesc nivelurile de emisii, dar nu a numit celelalte mărci care încalcă legislația.

Publicația franceză Les Echos a anunțat vineri că Ford și Mercedes-Benz sunt, de asemenea, în vizorul ministrului Energiei, din cauză că nivelul emisiilor de NOx măsurat în trafic la unele modele diesel depășește cu mult nivelul măsurat în laborator.

Royal nu a precizat ce modele vor fi rechemate. Les Echos spunea că Espace, Captur și o utilitară din gama producătorului francez au avut un nivel al emisiilor peste limitele legale.

„Renault s-a angajat să recheme peste 15.000 de mașini pentru a le verifioca și a le regla, astfel încât sistemul de filtre să funcționeze corect chiar și atunci când este foarte cald sau temperatura coboară sub 17 grade, pentru că în aceste intervale sistemul de filtrare nu mai funcționează – a declarat Segolene Royal pentru radio RTL. Intervenția va dura o jumătate de zi pentru fiecare mașină, a mai spus Royal.

Săptămâna trecută, Renault a anunțat că inspectorii antifraudă au efectuat percheziții la trei dintre locațiile sale pentru a verifica tehnologiile de reducere a emisiilor. Știrea a dus la prăbușirea acțiunilor producătorului francez. Franța a început o investigație asupra mașinilor cu motoare diesel anul trecut, în septembrie, după izbucnirea scandalului Volkswagen.

via | autonews.com

Adaugă un comentariu