Reportaj BBC despre drumurile „criminale” din România

Drumurile „criminale' din România se vor regăsi într-un reportaj al postului britanic BBC, pornind de la faptul că țara noastră este pe primul loc în Europa la rata accidentelor mortale.

Britanicii au relizat și un protest al inițiatorului protestului #șîeu, cel care a construit primul metru de autostradă din Moldova, Ștefan Mandachi.

Reportajul are 28 de minute și va fi difuzat, pe 22 august, de postul Postul BBC Radio 4. Anual, în România mor de două ori mai multe persoane, comparativ cu media Uniunii Europene și de trei ori mai mult, în comparație cu Marea Britanie, astfel că țara noastră este pe primul loc la rata accidentelor mortale din UE, arată BBC.

„Fiecare om din România cunoaște pe cineva care a murit într-un accident rutier', spun jurnaliștii britanici în prezentarea reportajului care va fi difuzat săptămâna viitoare în Marea Britanie. Documentarul va include și un portret al omului de afaceri Ștefan Mandachi, cunoscut de la inițierea protestului #șîeu. El este cel care a construit, simbolic, primul metru de autostradă în Moldova.

Adaugă un comentariu