Restructurări masive la Renault. Cum este România afectată

Grupul Renault a făcut public proiectul de restructurare pe următorii trei ani prin care va reduce costurile anuale cu circa 2 miliarde de euro.

Citește și:

Îndrăzneț: așa ar arăta o Dacia 1300 dacă ar fi lansată în 2020

Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi a detaliat planul de activitate pentru următorii ani, care urmează o schemă leader-follower și care își propune să optimizeze procesele de dezvoltare și producție pentru modelele celor trei branduri. Însă această reformă puternică vine și cu restructurări masive în cadrul companiilor.

Renault, spre exemplu, a anunțat că în următorii trei ani va disponibiliza circa 15.000 de angajați; 4.600 de posturi sunt în Franța, iar celelalte peste 10.000 vizează angajați din celelalte piețe unde marca este prezentă. Această „ajustare a forței de muncă’ — cum o numește Renault — va include „măsuri de recalificare, mobilitate internă și plecări voluntare’.

Pentru România, Grupul Renault nu a menționat dacă va face disponibilizări, însă a spus că va suspenda toate proiectele de creștere a producției — lucru pe care îl avea în plan. Durata suspendării nu a fost anunțată. Marocul a primit directive similare.

Aceste restructurări au ca scop reducerea costurilor fixe anuale cu peste 2 miliarde de euro, pentru următorii trei ani. Capacitatea globală de producție va fi și ea redusă la 3,3 milioane de unități până în 2024. În 2019 a fost de 4 milioane de unități.

Adaugă un comentariu