Ringier Sportal Srl a achiziționat Gazeta Sporturilor

Societatea mixtă Ringier Sportal S.R.L., formată din Ringier România S.R.L. si  Sportal Media Group Bulgaria, a încheiat un acord cu Intact Media Group pentru a achiziționa importanta marcă sportivă romanească Gazetă Sporturilor.

Prin această achiziție, Ringier România va deveni liderul de necontestat al pieței de media digitală din tară. Acordul privind achiziția include atât platformă digitală GSP.ro, cât și ediția tipărită a Gazetei.

GSP.ro este portalul de informații sportive numărul unu, și unul dintre cele mai importante site-uri jurnalistice din România, cu peste 3,5 milioane de vizitatori unici pe lună. Editia tipărită a Gazetei are o vânzare de aproximativ 20.000 exemplare pe zi.

Achiziția Gazetei este un pas enorm pentru noi, în calitatea noastră de companie media cu un puternic ADN jurnalistic. Gazeta Sporturilor va reprezenta o altă ofertă puternică pentru cititorii noștri. Punctul forte al mărcii Gazeta este reprezentat de calitatea ridicată a conținutului său editorial realizat de poate cea mai respectată echipă din România și condusă de unul dintre cei mai importanți jurnaliști sportivi și de investigație ai tării, Cătălin Tolontan. După aproape două decenii, sunt foarte fericit să urez bun venit echipei Gazetei, la Ringier România“, spune Mihnea Vasiliu, Director General al Ringier România. “Impreună cu Sportal Media Group Bulgaria, formăm un mix ideal de know-how cu un mare  potențial. Toate trei părțile sunt dornice să construiască un proiect amplu, cu caracter inovator și de inaltă calitate, dedicat cititorului român interesat de sport“.

Gazeta este renumită pentru oferirea celui mai relevant conținut sportiv din România. Aștept cu nerăbdare să sprijinim marca, cu expertiză echipelor noastre de IT și de dezvoltare. Impreună cu Ringier România, vom investi în infrastructura tehnologică a GSP.ro, pentru a stimula conținutul de înaltă calitate de pe platformă. În același timp, vom oferi soluții inteligente de conținut, atractive atât pentru fanii sportului și ai pariurilor, cât și pentru clienții internaționali relevanți de publicitate“, spune Stilian Shishkov, CEO al Sportal Media Group, și leaderul importantei platforme bulgare sportive Sportal.bg.

Mă bucur că am reușit să câștigăm loialitatea unei audiențe de sport semnificative și să creăm un brand foarte puternic – Gazeta Sporturilor. În acest moment, întrucât strategia noastră este să ne concentrăm pe business-ul nostru principal de televiziune, radio și digital, am considerat că Ringier este cel mai bun loc pentru a păstra calitatea GSP, a-i asigura dezvoltarea și a integra echipa. Sunt mulțumită că am ajuns la un acord benefic pentru toate părțile implicate si le doresc tuturor mult succes“, a explicat Camelia Voiculescu, Președinte al Intact Media Group.

Ne vom asigura că GSP.ro își va consolida poziția de leader pe piață portalurilor de sport din Romania‘, spune Robin Lingg, Membru al Boardului Executiv al Ringier AG. ‘Vom extrage toate sinergiile rezultate din punerea laolaltă a operațiunilor de media ale Ringier, a expertizei digitale a Sportal Media Group și a conținutului de înaltă calitate al Gazetei, pentru a atinge impresionante noi standarde‘.

Achiziția este asteptată să se finalizeze în septembrie 2018, în prezent  aceasta fiind supusă aprobării privind controlul fuziunilor, la autoritătile competente.

Adaugă un comentariu