Rival pentru Twizy: Honda Micro Commuter

Honda a prezentat versiunea de serie a conceptului Micro Commuter. Gandit ca o alternativa la masinile clasice de clasa mini, noul model este incadrat oficial in categoria Motociclete L7 si va concura in segmentul de nisa “Micro”.

Singurul rival actual al noii Honda Micro Commuter este Renault Twizy, dimensiunile celor doua modele fiind apropiate: lungime de 2,5 metri, latime de 1,25 metri si inaltime de 1,45 metri. Micro Commuter a fost construit pe baza unei platforme modulare, ce permite montarea unor caroserii de tipuri sau lungimi diferite, ceea ce ne trimite deja cu gandul la o diversificare rapida a gamei de modele “Micro” de la Honda.

Modelul actual poate acomoda un adult si doi copii, oferind un scaun pentru sofer si o bancheta posterioara de mici dimensiuni. Plansa de bord are un layout minimalist, iar rolul cadranelor de bord clasice este preluat integral de o tableta detasabila.

Propulsia este asigurata de un motor electric, montat in spate. Acestea este alimentat de o baterie Li-Ion cu capacitatea de 15 kW, suficienta pentru a furniza o autonomie maxima de 60 kilometri, in conditiile unei viteze maxime de 80 km/h.

Adaugă un comentariu