România rămâne țara cu cele periculoase șosele din Uniunea Europeană

Acest subiect deja nu mai reprezintă o noutate pentru noi, fiind obișnuiți să deschidem televizorul la știrile de la ora 17 și să fim oripilați de imaginile afișate. Din păcate, situația nu pare că se va schimba prea curând, deși se fac numeroase eforturi în acest sens, de la pedepsirea șoferilor agresivi în trafic și până la conștientizarea obligativității utilizării unor scaune speciale pentru copii.

Raportul Eurostat, proaspăt finalizat pentru anul 2020, pune România din nou în capul listei pentru cele mai multe decese survenite în urma accidentelor rutiere. În total, în 2020, în Uniunea Europeană, au fost înregistrate 18.786 de decese. 44% dintre acestea au avut loc în autoturisme, 19% s-au înregistrat în rândul pietonilor, 16% pentru motocicliști, 10% pentru bicicliști, iar 11% au utilizat alte mijloace de transport.

În ceea ce privește numărul de decese în urma accidentelor rutiere, România cpnduce detașat clasamentul cu 85 de decese pentru un milion de locuitori. Pe locul al doilea se află Letonia cu 73, iar vecinii noștri de la sud de Dunăre au înregistrat 67 de decese. Pe ultimele locuri în clasament se aflî Danemarca, Malta și Suedia cu 27, 23, respectiv 20 de decese, media întregii Uniuni Europene fiind de 42 de decese la un milion de locuitori.

 

Adaugă un comentariu