S-a lansat primul serviciu de car sharing din România cu mașini exclusiv electrice

Primul serviciu de car sharing din România care va utiliza exclusiv vehicule cu propulsie electrică s-a lansat la Iaşi.

Noul serviciu de car sharing se numeşte CABY şi funcţionează în felul următor:  flota de mașini electrice va fi distribuită în întregul oraș; după un pas unic de înregistrare pe site, utilizatorii vor putea închiria mașinile de la unul dintre cele 5 puncte de încărcare și le vor folosi atât timp cât au nevoie, autonomia între 120 si 300 de km fiind optimă pentru utilizarea urbană de zi cu zi.

Pe măsură ce se va extinde, compania își propune să asigure vehicule disponibile mereu, în toate zonele orașului, astfel încât să fie accesibile oricui, la doar câteva minute de mers pe jos. Clienții pot beneficia de mașină cât timp doresc, chiar dacă se opresc pentru cumpărături, vizite sau întâlniri, iar odată ce călătoria este încheiată, aceștia pot parca mașina oriunde pe raza orașului. Localizarea vehiculelor în oraș și accesul la acestea se fac foarte simplu, prin intermediul aplicației de mobil.

Acest nou serviciu va beneficia şi de o rețea propii de stații de încărcare a mașinilor realizată în parteneriat cu E.ON. Două dintre aceste stații de încărcare sunt găzduite de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi' din Iași.

Sistemul de tarifare este unul flexibil, care îmbină timpul și distanța de deplasare și scutește utilizatorii de costurile deținerii și întreținerii unui vehicul propriu – achiziție, combustibil, revizii, taxe sau, foarte important, asigurări.

Conceptul CABY va fi utilizat pentru început de angajații din companii. Pasul următor implică extinderea flotei, urmând ca, în viitoarea etapă, CABY să fie disponibil publicului larg.

 

Adaugă un comentariu