Să ajutăm la salvarea unei Dacia Papuc 4×4 aflată în Australia

David Cavanagh este un australian stabilit în apropiere de Melbourne. În 1988, acesta a cumpărat o Dacia Papuc 4×4 de la un localnic. Mașina a fost folosită timp de câțiva ani, dar lipsa pieselor a dus la o moarte prematură a modelului de la Pitești.

Dar astăzi, David Cavanagh ne cere ajutorul. El vrea să se apuce de restaurarea vechiului Papuc și are nevoie de câteva piese de schimb.

Iată lista cu piesele necesare pentru refacerea vechiului Papuc 4×4

– stopuri spate
– prezoane cu piulițe
– amortizoare față și spate
– mânerul de la oblonul din spate
– bielete
– bucșe de basculă
– bucșe de la bara stabilizatoare
– pivoți

dacia papuc 4x4 australia (3)

Povestea care mi s-a spus a fost că în 1984, o companie a importat câteva astfel de mașini, poate vreo 12. A mea are plăcuțe de identificare în format australian. Am cumpărat-o în 1988, când avea doar 4 ani și nu era într-o stare prea bună. Pompa de frână era stricată, și erau și alte probleme. Proprietanul nu găsea piese. N-a găsit o pompă de frână pe nicăieri, așa că a tras-o pe dreapta. Nu știa că erau piese compatibile de la Renault!, spune David într-un mesaj adresat celor de la Dacia Clasic.

În același mesaj, David spune că s-a folosit de Dacia cât a putut de mult, iar după câțiva ani a fost nevoit să o “părăsească” într-un garaj. Acum, australianul vrea să recondiționeze modelul, motiv pentru care a apelat la noi, la români.

Dacă ai prin garaj o piesă dintre cele trecute pe listă de David, n-ar fi rău să îl ajuți. Toate elementele cerute de australian vor fi colectate de cei de la Dacia Clasic.

Adaugă un comentariu