Sărbătoare la Graz: unitatea Mercedes-Benz Clasa G cu numărul 300.000 a părăsit linia de producţie

Un Mercedes-Benz Clasa G ceva mai special a părăsit linia de producţie din cadrul fabricii de la Graz din Austria. Este vorba de unitatea cu numărul 300.000 din gama Clasei G care se produce la Magna Steyr din 1979.

Modelul aniversar este unul special pentru că a fost configurat de fanii mărcii prin intermediul reţelelor sociale. Este vorba de un Mercedes-Benz Clasa G cu un pachet Off-Road care include un suport pentru cupolă şi jante negre pe 16 inchi.

Dezvoltarea clasei G a început în 1972 cu un acord de colaborare între fosta Daimler-Benz AG (astăzi Daimler AG) și Steyr-Daimler-Puch (astăzi Magna Steyr) din Graz, Austria. În 1975 a fost luată decizia de a începe producția de serie a clasei G. În același timp, s-a convenit să se construiască o nouă fabrică în Graz, unde vehiculele au fost fabricate de atunci, construite în principal manual.

Producția clasei G a început la 1 februarie 1979. În unele țări, de exemplu Elveția și Austria, clasa G a fost vândută până la sfârșitul anului 1999 sub numele de Puch. În fabrica din Graz, vehiculele sunt asamblate pe o singură linie de producție.

Cel mai bun an din perspectiva vânzărilor a fost 2016 când Mercedes-Benz Clasa G a contabilizat 20.000 de unităţi.

Adaugă un comentariu