Scandalul VW: Bosch a jucat un rol important, potrivit avocaților

Bosch a jucat un rol-cheie în dezvoltarea tehnologiei VW de măsluire a emisiilor, încă din anii ’90. Cel puțin așa susțin avocații care-i reprezintă pe proprietarii de mașini VW într-un proces deschis marți la San Francisco, Statele Unite.

Potrivit acestora, „Bosch a fost un participant activ într-o conspirație masivă, timp de un deceniu, împreună cu VW. Bosch este acuzat în acest proces, în condițiile în care VW a negociat un plan de mai multe miliarde de dolari pentru răscumpărarea mașinilor afectate.

Dovezile aduse de proprietarii de mașini arată că Bosch a luat parte atât la dezvoltarea sistemelor de modificare a emisiilor la probele pe stand („defeat device), cât și la împiedicarea autorităților americane de a descoperi adevărata funcționalitate a dispozitivelor respective.

„Dispozitivele ingenioase montate de VW funcționau pe baza software-ului furnizat de Bosch, potrivit acuzării. Acestea aveau rolul de a recunoaște când mașina era testată în laborator sau pe stand în privința emisiilor, modificând astfel parametrii motorului pentru a se încadra în normele de poluare.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că Bosch ia în serios acuzațiile și colaborează în mai multe investigații, refuzînd însă să comenteze mai mult pe marginea subiectului.

sursa | autonews.com

Adaugă un comentariu