VW Golf 8 facelift apelează la inteligența artificială ChatGPT, dar revine la butoanele fizice

Ce se întâmplă nou sub caroseria faceliftului pentru VW Golf? Hatchbackul se bucură de actualizări tehnice alături de revenirea la butoane fizice pe volan. De comunicarea cu șoferul se va ocupa nimeni altul decât ChatGPT.

Compania din Wolfsburg a confirmat că versiunea Golf 8,5 va fi dezvăluită integral la sfârșitul lunii ianuarie. Totuși, înainte de această dată, nemții au publicat un set de imagini cu exteriorul camuflat al mașinii, dar și cu interiorul în formă completă.

Chiar dacă discutăm despre o caroserie camuflată, VW nu pare să fi operat modificări la nivelul caroseriei lui Golf 8 facelift. Ne așteptăm totuși la revizuiri privind blocurile optice și integrarea unei grile diferite și a unui kit optic ușor modificat.

Anul 2024 semnifică cea de-a 50-a aniversare a legendarului model, element ce poate fi văzut pe camuflajul mașinii din imagini. Exemplarul camuflat a fost prezent și la CES pentru a marca această ocazie. Deocamdată doar în versiune GTI, despre care știm că VW are de gând să-i opereze o creștere semnificativă a puterii, ajungând acum până la 260 CP.

Clienții vor fi fericiți să afle că volanul lui Golf 2024 vine de acum cu butoane și comenzi fizice, renunțându-se așadar la cele capacitive. De asemenea, sistemul de infotainment primește iluminare de fundal pentru butoanele capacitive aferente climatizării, dotare de care se va bucura în curând și ID.3. Mai mult decât atât, iluminatul ambiental trece la următorul nivel cu mai multe programe de lumină pe timp de noapte.

Pachetul ChatGPT vine sub forma celei mai noi versiuni IDA (Intelligent Digital Assistance) de la Volkswagen, ca urmare a legătorii a companiei germane cu marca tehnologică Cerence.

Adaugă un comentariu