Se introduce vinieta pentru București. Cât va costa pe zi

Toate vehiculele care nu sunt înmatriculate în București sau în Ilfov vor intra în Capitală, de la 1 ianuarie 2020, doar după achitarea unei vinietă. Acesta este un proiect anunțat de primarul Gabriela Firea, fără a fi însă completat şi de alte proiecte esenţiale pentru infrastructura din Bucureşti.

Conform acestui proiect  mașinile sub Euro 3 nu mai au voie să circule prin centrul Bucureștiului. Vignieta pe zi în Capitală va costa 10 lei, pentru o lună 75 de lei, iar pentru un an 1.900 de lei. De această taxă vor fi scutiți cei care locuiesc în București și în județul Ilfov.

Măsurile anunțate de Gabriela Firea au ca scop combaterea poluării, proiectul anunțat astăzi urmând să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2020.

Pe de altă parte lucrările de infrastructură, realizarea parcărilor şi alte măsuri necesare pentru realizarea unei infrastructuri care să corespundă anului 2019 sunt la nivelul minim sub administrarea primarului Firea.

Pregătim proiecte importante de fluidizare a traficului în Capitală, în valoare de peste 200 de milioane de euro, fonduri europene: achiziţionarea a 100 de tramvaie, modernizarea a şapte linii de tramvai, reabilitarea depoului de tramvaie Titan sau reabilitarea sistemului de semaforizare, afirma primarul general, Gabriela Firea, prin intermediul unui comunicat în luna ianuarie 2018. Aceasta este doar una dintre promisiunile edilului pe care le vedem doar pe hârtie.

Adaugă un comentariu