Călătorie cu soundtrack ca-n filme: secvențele sonore BMW IconicSounds Electric au fost compuse de Hans Zimmer

Un arsenal media high-tech se cere a fi pus în valoare printr-o ambianță sonoră pe măsură. Pe lângă sistemul multimedia iDrive cu soft V8.0, sedanul de lux BMW i7 mai are la bord și ultramodernul BMW Theatre Screen. Și asta nu e tot: pachetul de sunete integrat a fost dezvoltat de BMW Group în colaborare cu compozitorul de muzică de film Hans Zimmer, de două ori câştigător al Premiului Oscar.

Cel mai important aspect al acestei remarcabile colaborări: modurile de rulare My Modes Expressive şi Relax includ universuri acustice elaborate care permit o interacţiune deosebit de intensă între conducător şi automobil. Experienţa sonoră de la BMW i7 poate fi personalizată prin selecția oferită de My Modes. Pe lângă setările Personal, Sport şi Efficient, mai sunt disponibile stanard și modurile Expressive şi Relax. La BMW i7, fiecare dintre aceste moduri este asociat şi cu un univers sonor propriu. Intensitatea şi frecvenţa sunetului în mers se bazează pe poziţia acceleraţiei şi pe situaţia de condus, creând un profil de sunet personalizat individual pentru fiecare My Mode. Selectarea modurilor „Expressive' sau „Relax' are ca rezultat o interacţiune deosebit de complexă. Acestea oferă o experienţă individuală completă de sunet, lumini ambientale şi grafică pe ecranul central curbat BMW, modelată de starea de spirit şi de stilul de condus ale conducătorului.

“Vrem să oferim clienţilor o experienţă unică de condus şi de călătorie în BMW i7. În domeniul experienţei de utilizator, deschidem noi căi pentru a realiza acest lucru, care include şi sunetul de condus”, explică Domagoj Dukec, director BMW Design. “Sunetul în special joacă un rol central în legătura emoţională dintre conducător şi automobilul său. Inovaţii precum BMW IconicSounds Electric fac din BMW i7 un pionier pentru o nouă experienţă de condus completă.”

Prin My Modes, conducătorul poate crea o experienţă de utilizator completă, care include o gamă largă de setări ale automobilului. La BMW i7, aceasta include şi sunetul de condus. Sunetele modului „Personal' subliniază caracterul progresiv al modelului, în timp ce peisajul sonor din setarea „Sport' are o prezenţă acustică puternică şi pronunţată. Un sunet foarte viu şi dinamic caracterizează experienţa acustică în modul „Expressive', în timp ce un fundal de sunet extrem de relaxant este creat în modul „Relax'. Secvenţele de sunet caracteristice la pornirea şi oprirea sistemului de propulsie fac parte din BMW IconicSounds Electric, la fel ca şi sunetele care însoţesc activarea Theatre Screen opţional pentru pasagerii din spate.

Feedbackul acustic de la mişcările acceleraţiei este complet suprimat doar în modul Efficient. Datorită caracteristicilor acustice remarcabile ale noului BMW i7, liniştea rezultată în acest mod este la fel de clară şi pură ca şi experienţa sonoră intensă din celelalte moduri. Sedanul electric de lux are izolare fonică optimizată, care protejează eficient interiorul de zgomotele externe. Confortul acustic excelent al noului BMW i7 poate fi atribuit optimizării acustice a unităţilor de propulsie electrice, izolării fonice nou dezvoltate pentru motoarele electrice, precum şi rigidităţii crescute a şasiului în faţă şi anvelopelor cu amortizoare de spumă. În plus, zgomotele aerodinamice sunt reduse semnificativ datorită unei caroserii aproape complet etanşeizate, cu suprafeţe ample, a mânerelor încastrate ale uşilor şi oglinzilor exterioare optimizate aerodinamic. Acest lucru permite ca toate aspectele universurilor sonore specifice ale BMW IconicSounds Electric să fie experimentate pe deplin, fără nici o interferenţă.

Adaugă un comentariu