Seria 5 GT de la BMW a prins viata

Daca X6 prinde multi cumparatori in mreje iar conceptul prezentat anterior de BMW avea sa atraga fanii, celor de la BMW nu le-a ramas decat sa transforme conceptul in realitate.

Impreuna cu BMW X6, BMW 5 Gran Turismo promoveaza o noua imagine pentru constructorul german.

Noul model BMW seria 5 Gran Turismo este un automobil care combina eleganta cu spatiul si confortul si, despre care se poate spune ca seamana cu X6 in spate si cu seria 7 in fata. Chiar si asa, noul model combina caracteristicile unei berline, cu versatilitatea unui SAV (Sports Activity Vehicle) si cu stilul inconfundabil al unui Gran Turismo.

In partea frontala a lui BMW 5 GT afiseaza o grila a radiatorului destul de evidenta, guri de admisie a aerului dinamice si, pentru prima data, luminile automate pentru rularea pe timp de zi, bazate pe tehnologia LED. In lateral, pot fi observate usile cu geamuri fara rame.

La interior, BMW 5 GT propune confort la nivel inalt prin intermediul spatiului, dar si a scaunelor care in partea din spate sunt independente si care, in mod normal, permit in portbagaj o capacitate de incarcare de 440 litri. Scaunele din spate pot culisa in fata 10 cm iar portbagajul poate inghiti astfel 590 litri, sau 1.700 litri, in cazul in care scaunele sunt rabatate complet. Optional, sunt disponibile in spate, doar doua locuri.

Asemanator modelului Skoda Superb, portbagajul poate fi deschis in doua moduri – fie asemanator unei berline, fie ca la un hatchback.

Suspenesia noului BMW 5 GT este reglabila (normal, sport si comfort).

Tehnic, noul BMW 5 GT va dispune de trei motorizari – doua alimentate cu benzina si unul diesel. In cazul motorizarii de baza (BMW 535i Gran Turismo), biturbo, puterea dezvoltata este de 306 CP iar acceleratia pana la 100 km/h se realizeaza in 6.3 secunde. BMW 550i Gran Turismo furnizeaza 407 CP si impinge automobilul pana la 100 km/h in 5.5 secunde. La capitolul diesel, este disponibil propulsorul de 3 litri (BMW 530d Gran Turismo) care ofera 245 CP si care poate duce seria 5 GT pana la 100 km/h in 6.9 secunde.

Toate motorizarile indeplinesc normele de poluare Euro 5 si sunt cuplate standard la noua cutie de viteze automata cu opt trepte.

Adaugă un comentariu