Simplificare și rotunjire în jos pentru taxarea parcărilor din București. Aplicarea noilor măsuri ar putea începe din 1 martie 2023.

Revizuirea taxării parcărilor publice (marcate cu albastru) din interiorul inelului central și din zona de nord a Bucureștiului prevede o sumă unică, de 5 lei pe oră. Proiectul de hotărâre a fost adoptat de către Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a fost adoptată pe 22 decembrie.

Astfel, de la 1 martie 2023, va fi abrogat tariful pe zone. Modificările au fost adoptate cu 44 de voturi, o abținere și niciun vot împotrivă. Notăm că parcările publice municipale nu există decât în zona centrală și în cea ultracentrală, fiind taxate în prezent cu 5 și, respectiv, 10 lei pe oră. Se va renunța și la dublarea tarifului, după primele două ore de ocupare a locului. În aceste zone șoferii întâmpină și cele mai mari dificultăți cu găsirea locurilor de parcare libere.

Cât despre riveranii din zona menționată, aceștia vor avea posibilitatea să achite abonamente pentru locuri de parcare, fără rezervare, la un tarif de 50 de lei pe lună sau 500 de lei pe an, conform celor declarate de Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei. Tot 500 de lei pe lună plătesc și bucureștenii care își închiriază locuri de parcare în zona B a orașului. Doar că aceștia au un loc rezervat pe care parchează.

Stelian Bujduveanu a adăugat că noua orientare tarifară vizează simplificarea sistemului și încurajarea utilizării parcărilor publice, pentru eliberarea trotuarelor și a carosabilului de mașinile parcate neregulamentar.

Compania Municipală Parking va vira anu acesta către Primăria Municipiului București dividente în valoare de 10 milioane de lei, iar încasările vor crește, odată cu creșterea numărului de locuri de parcare și cu digitalizarea serviciului public de parcări municipale.

Banii încasați din taxarea parcărilor vor fi utilizați pentru crearea de noi locuri de parcare, inclusiv prin construcția de noi parcări subterane.

Adaugă un comentariu

Articole similare